stäng
Offertförfrågan

Plockmat

Här har vi samlat det godaste för minglet.

Så här funkar det:

Vi tycker att det är lagom att man väljer 4 olika snittar för ett vanligt mingel. 
Då är priset 130 kr per person. Vi hjälper gärna till och sätter ihop ett trevligt förslag. 

Vill man välja enstaka snittar kostar de 35 kr styck. 

Snittarna är tänkta att ätas från servett som vi skickar med utan kostnad. Önskas porslin tillkommer kostnad 4,50 kr per person för assietter.

Minimiantal 24 snittar.

Svenska smaker

Rotfruktschips med vispad crème fraîche (äts med handen)

Kräftskagen på rågsnitt (äts med handen)

Laxstubbe med pepparotsfärskost, romansallad och gurka (äts med handen)

Gubbröra på rågsnitt (äts med handen)

Varmrökt laxröra med dill och gräslök på crostini (äts med handen)

Minipaj med västerbottenkräm, sikrom och gräslök (kall, äts med handen)

Äppelkompott med vispad vanilj-crème fraîche och rostadmandelmassa (äts med liten sked)

Swedish contemporary

Hyvlad fänkål med apelsin, räkor och körvel i glas (äts med liten gaffel)

Avokadosoppa med grape och ingefära (äts med handen)

Citrusgravad kolja med chilimajonnäs och körvel på sked (äts med handen)

Bakad rotselleri med crème fraîche och sikrom (äts med liten gaffel)

Omelett med rostad svamp, purjo, vitlök och timjan (äts med liten gaffel)

Rotsellerimousse med purjo, örter och räkor (äts med liten sked)

Mörk chokladmousse med bär (äts med liten sked)

Italian delight

Rosmarin- och vitlöksmarinerade oliver (äts med tandpetare)

Tallegioost med fikonmarmelad på spisknäcke (äts med handen)

Stubbe med het salami, fänkål, chilimajonnäs och romansallad (äts med handen)

Pirog med mozzarella och oregano (äts med handen)

Semitorkad körsbärstomat, mozzarella och basilika på miniplate (äts med liten gaffel)

Bresaola med prästostcrème och gräslök på crostini (äts med handen)

Blomkålsmousse med prosciuttochips (äts med handen)

Säsongens frukt och bär med amarettogrädde och havreflarn (äts med liten gaffel)

Asiatiskt plock

Färsk vegetarisk vårrulle fylld med grönsaker, serveras med soja- och sweet chili-dip (äts med handen)

Edamame och tofu med sesam på sked (äts med handen)

Glasnudelsallad med biff och pak choy i glas (äts med liten gaffel)

Salladsblad med het fläskfärs, sesam, chili, ingefära, koriander, cashew och mandarin (äts med handen)

Laxtataki med gurka på sked (äts med handen)

Minimuffin med banan, kokos och choklad (äts med handen)

Meze heaven

Crostini med tre sorters dip på sidan; en bönröra, en paprikadip och en fetaostcrème (äts med handen)

Pirog med fetaost och spenat (äts med handen)

Andalusisk gazpacho med finhackade grönsaker (äts med handen)

Minipaj med getost och karamelliserade nötter (äts med handen)

Zucchiniplättar med färskost och rostad paprika (äts med handen)

Yoghurtmousse med honung och nötter (äts med liten sked)

Americano

Caesarstubbe med kyckling, romansallad, Caesardressing och Grana padano (äts med handen)

Pulled pork slider med picklad lök (äts med handen)

Cajunsotad lax med limemajonnäs på surdegsbröd (äts med handen)

Miniburgare med tryffelmajonnäs (äts med handen)

Laxceviche med lime, mango, chili och koriander (äts med liten gaffel)

Pumpasoppa med kokos och chili (äts med liten sked)

Sötpotatiscrème med chili, lime och rostad kokos på sked (äts med handen)

Minicheesecake med bär (äts med liten sked)

Le petit Français

Kryddrostade mandlar med havssalt (äts med handen)

Anklevermousse med päronmarmelad och persilja på crostini (äts med handen)

Grön sparris med getostcrème och kallpressad rapsolja på sked (äts med handen)

Bakade betor med chèvre, pinjenötter och honungsvinaigrette i glas (äts med liten gaffel)

Sallad Nicoise: potatis, ägg, tonfisk, oliver, haricot verts och örtdressing i glas (äts med liten gaffel)

Minipaj med prästostkräm och purjolök, toppad med kallrökt skinka (kall, äts med handen)

Rosastekt lammrostbiff med rödbets- och chevrécrème på surdegsbröd (äts med handen)

Chokladtryffel (äts med handen)

El fiesta Español

Minitortilla med rostad paprika (äts med liten gaffel)

Honungsmelon med Serranoskinka på cocktailpinne (äts med handen)

Chorizo med romescodressing i minibaugette (äts med handen)

Gazpacho på gula tomater (dricks ur små plastglas)

Manchegoost på hårt kex med sherryfikonmarmelad (äts med handen)

Grillat surdregsbröd med semibakad tomat och grillad aubergine (äts med handen)

Mini crema catalana med färska bär (äts med dessertsked)

Ost- & charkbricka 195:- per person

Två goda ostar med passande marmelad

Tre sorters kallskuret

Rosmarin- och vitlöksmarinerade oliver

Kex samt vårt hembakta surdegsbröd

Warfvinges väg 31   112 51 Stockholm     08-660 71 09   mail@ettlitetkok.se
12 % moms tillkommer