Catering Julbord

Vad vore väl julen utan julmaten? Med hjälp av Ett litet kök kommer ni inte att sakna något på julbordet. Maten tillagas från grunden med hållbarhet som norm och ni väljer hur ni vill ha det. Vi ordnar givetvis även vegetariska alternativ om så önskas.

mail@ettlitetkok.se
08-660 71 09


Några av alla julfavoriter

  • Julskinkan

    Enligt undersökningar är detta favoriten (om än dalande i popularitet). Det känns som att den alltid funnits med på julbordet, men är ganska ny i sammanhanget. Förr var den saltad för att hålla sig och åts faktiskt på sommaren. På 1800-talet passade den pyntade och griljerade julskinkan perfekt in när juldekoration förekom allt mer frekvent i hemmen. Nu för tiden har även den veganska julskinkan en plats på julborden.

  • Köttbullen

    Detta goda lilla klot finns i varierande varianter runt om i världen. Riktigt varifrån köttbullen kommer ifrån vet ingen riktigt säkert. Även om de flesta nog skulle vilja hävda att den är svensk. Mycket tack vare IKEA. År 1754 nämns köttbullen för allra första gången i tryck i Sverige - i inget mindre än Kajsa Wargs världsberömda kokbok. Köttbullar är obligatoriskt på julbordet, inte sant?

  • Sillen

    Den här godbiten serverades redan hos de välbärgade på medeltiden då kryddor i mångt och mycket var en importvara. Allt eftersom hamnade den på bordet även hos de i bondesamhället. De senaste åren har varit en enda explosion av olika nya smaker och kombinationer. De flesta försvinner från hyllorna året därpå, men bland annat senapssillen och matjessillen består. Även på vårat julbord såklart!